Notícies

...
Maig 2024

Realitats alimentàries divergents

La Dra. Laura Rubió va participar en la taula rodona sobre “Realitats alimentàries divergents: aproximació a una elecció alimentària saludable i sostenible” que es va celebrar a l’Institut d’Estudis Ilerdens. Les dietes d'alta qualitat consisteixen en aliments densos en nutrients amb un mínim de sucres afegits, sodi i greixos saturats. La Dra. Rubió va presentar resultats dels estudis que demostren el potencial de l’ordi com a ingredient per mantenir hàbits alimentaris saludables.



...
2021

Extrusor de doble caragol

El Servei Científic Tècnic d'Assaigs en Planta Pilot de Processament d'Aliments, de la Universitat de Lleida, dirigit pel professor Soliva, ha rebut finançament per a l'adquisició d'un sistema d'extrusió humida (Agència Estatal de Recerca EQC2021-007427-P). El sistema consta d' una unitat experimental d' extrusió de doble caragol equipada amb sensors i equipament per al control de la dosificació i de les característiques tant de la barreja a extrudir com del producte resultant. La unitat extrusora s' equipa amb diferents capçals amb capacitat de texturitzar matrius alimentàries de base polisacàrida i proteica. Les professores Romero i Moralejo formen part del grup sol·licitant d'aquesta infraestructura, amb la qual es podran desenvolupar productes llestos per al consum basats en noves varietats d'ordis rics en compostos bioactius.



...
Juliol 2017

Plataforma mixta

Al juliol de 2017 es signa un conveni per a la creació de la Plataforma Mixta de R + D + I en Ciència i Tecnologia d'Aliments entre la UdL i Eurecat, sent nomenada coordinadora a la Universitat de Lleida la Dra. María Paz Romero. El grup Antioxidants juntament amb altres grups de recerca de la Universitat de Lleida, s'associen amb Eurecat amb l'objectiu de millorar l'eficiència en la gestió de les infraestructures de recerca, buscar sinèrgies que permetin generar, difondre i transferir coneixement al sector productiu agroalimentari.


...
11 novembre 2013

Agrolés premia un cuiner i dues investigadores de la UdL

Les professores i investigadores d'agrònoms María José Motilva i Maria Paz Romero, juntament amb el Xef Nandu Jubany, han estat premiats amb el Premi Romantic d'Or 2012 a la Seu Vella de Lleida.



...
20 juny 2012

La UdL analitza la concentració d'antioxidants dels nostres aliments

Les investigacions s'emmarquen en el projecte HENOFOOD liderat per Gallina Blanca Start en el qual participa el grup d'Antioxidants de la UdL liderat per Mª José Motilva.



...
21 juny 2011

Tres estudiants de la UdL dissenyen un nou producte lacti a base de Quefir, mel i llavors garrapinyades.

El projecte "Kiff" guanya el tercer premi en l'edició EcoTrophelia 2011.



...
16 novembre 2011

Quèquicom. Oli d'oliva:l'or líquid.

Programa de televisió de divulgació científica dedicat a l'oli d'oliva i en el qual apareix el nostre grup de recerca.



...
20 Gener 2010

La UdL investiga per a l'obtenció d'un oli d'oliva verge més ric en antioxidants.

El grup d'Antioxidants lidera un projecte per optimitzar la composició fenòlica de l'oli d'oliva i posteriorment avaluar les seves propietats beneficioses en humans.